Massaman curry

Massaman curry met zoete aardappel

Personen:
4
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
700 kcal
Print recept

Ingrediënten

  • 300 g Lassie Basmatirijst
  • 2 rode uien
  • 350 g zoete aardappelen
  • 2 el zonnebloemolie
  • 200 g sugar snaps
  • 150 g massaman currypasta (pot)
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 1 kaneelstokje
  • 1-2 takjes munt

Optioneel:

  • 2 cm gemberwortel


Bereidingswijze

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de rode uien in halve ringen. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 cm.
  2. Verhit in een hapjespan de olie. Bak de rode ui 2 min. Voeg de sugar snaps toe en bak nog 2 min. Schep de zoete aardappel erdoor.
  3. Voeg de currypasta toe en bak 1 min. met de groenten mee. Schenk de kokosmelk in de pan. Voeg ook het kaneelstokje toe en breng aan de kook.
  4. Draai het vuur laag en stoof de zoete aardappel met de sugar snaps in 10 min. zachtjes gaar. Hak de muntblaadjes fijn.
  5. Verdeel de rijst over 4 borden. Schep de curry erbij en bestrooi met de munt.

Tip: Schil en rasp 2 cm gemberwortel fijn. Bak de gember 1 min. met de rode ui mee.

Bevat p.p.: 700 kcal, 11 g eiwit, 32 g vet waarvan 19 g verzadigd, 88 g koolhydraten en 9 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Basmatirijst voordeelpak

Basmatirijst voordeelpak

Basmatirijst is een langgraanrijst met een volle, verfijnde smaak en heerlijke geur.

Ontdek onze recepten