Geroosterde wortels met linzenmix

Geroosterde wortels

Geroosterde wortels met linzenmix

Personen:
4
Bereidingstijd:
35 minuten
Voedingswaarde:
550 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 200 g pastinaak
  • 400 g kleurige wortels (paars, geel en oranje)
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel tijm
  • 2 theelepels grof zeezout
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 pak Lassie Zilvervliesrijst + Linzen (275 g)
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 50 g pompoenpitten
  • 100 g geraspte kaas

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 ° C. Schil de pastinaak en wortels met een dunschiller en snijd ze in kleine stukken. Pel de uien en knoflook. Snijd de uien in partjes en de knoflook in plakjes.
  2. Schep in een braadslede de pastinaak, wortel, ui en knoflook door elkaar. Strooi de tijm en het zout erover en maal er zwarte peper boven. Schep de olijfolie erdoor.
  3. Schuif de braadslede in de oven en rooster de groenten 20 min., schep af en toe om.
  4. Kook de Zilvervliesrijst + Linzen volgens de aanwijzingen op het pak gaar en laat nog 5 min. afgedekt nagaren.
  5. Schep de cherrytomaatjes door de groenten. Laat de groenten in de oven in nog 8 - 10 min. gaar worden. Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan lichtbruin.
  6. Schep de rijstmix op borden en schep de groenten ernaast. Bestrooi met de geraspte kaas en pompoenpitten.


Tip: Geen oven? Bereid de groenten dan in een hapjespan. Fruit eerste de ui en knoflook in de olie glazig. Schep de pastinaak en wortel met tijm, zout en peper erdoor en voeg een klein scheutje water toe. Smoor de groente afgedekt in 20 min. zachtjes gaar. Warm de tomaatjes 5 min. mee.


Bevat p.p: 550 kcal, 20 g eiwit, 24 g vet waarvan 8 g verzadigd, 56 g koolhydraten en 15 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Zilvervliesrijst + Linzen

Zilvervliesrijst + Linzen

Linzen zijn een bron van eiwitten en samen met zilvervliesrijst de perfecte combinatie voor een gezonde maaltijd. Een ideale vleesvervanger dus!

Bekijk product

Ontdek onze recepten