Bliss balls met vijgen,

Bliss balls met vijgen, quinoa en speculaas

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten + 30 minuten wachten
Voedingswaarde:
90 kcal
Download recept Download het kant-en-klaar receptenboek

Ingrediënten

  • 200 g gedroogde vijgen
  • 1 sinaasappel
  • 100 g geroosterde ongezouten amandelen
  • 2 el koek- en speculaaskruiden
  • 150 g Lassie Voorgestoomde quinoa kant-en-klaar (stazak)
  • Extra nodig: rasp, keukenmachine of staafmixer met hakmolen

Optioneel:

  • 15 partjes mandarijn


Bereidingswijze

  1. Snijd het harde puntje van de steeltjes van de vijgen. Boen de sinaasappel schoon en rasp 2 el van de oranje schil.
  2. Maal in de keukenmachine of in twee porties in de hakmolen van de staafmixer de vijgen met de amandelen, de sinaasappelrasp en 1 tl speculaaskruiden tot een samenhangend mengsel.
  3. Schep het vijgenmengsel in een kom en kneed er met de hand de quinoa door.
  4. Vorm van het mengsel 15 walnootgrootte balletjes.
  5. Strooi de rest van de speculaaskruiden op een bord. Rol er de balletjes door. Klop eventueel overtollige speculaaskruiden eraf. Leg de bliss balls op een bord en laat 30 min. in de koelkast opstijven.

Tip: Prik op elke bliss ball een prikker met een partje mandarijn.

Bevat per stuk.: 90 kcal, 3 g eiwit, 4 g vet waarvan 1 g verzadigd, 10 g koolhydraten en 2 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Voorgestoomde Quinoa

Voorgestoomde Quinoa

Voorgestoomde quinoa is de perfecte basis voor een snelle maaltijd. De quinoa is namelijk al gaar en kan zó in een salade. Of verwarm de quinoa kort in een warm gerecht.

Bekijk product

Ontdek onze recepten