Ingrediënten

  • 300 g Lassie Pandanrijst
  • 4 el olie
  • 250 g fijngesnipperde uien (bakje)
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 400 g half-om-halfgehakt
  • 1½ el gemalen kerrie
  • 6 el zoete ketjap
  • 600 g gebroken sperziebonen (zak)

Optioneel

  • 4 el seroendeng

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit in de tussentijd de olie in een hapjespan, fruit de uien zonder ze te kleuren. Voeg de knoflook toe. Voeg het gehakt toe en breek met een houten lepel in stukjes. Bak het gehakt in ca. 10 minuten goudbruin en gaar. Breng op smaak met de kerrie, 2 eetlepels ketjap, zout en peper.
  3. Kook in de tussentijd de boontjes in ruim kokend water met zout in ca. 6 minuten beetgaar. Giet het kookvocht af en meng de boontjes door het gehakt.
  4. Verdeel de rijst over 4 borden, schep het gehakt met de boontjes erover. Sprenkel extra ketjap over de rijst.

Tip 1: Lekker met seroendeng.

Tip 2: Serveer er (zelfgemaakte) atjar ketimoen (komkommerzoetzuur) bij.

TIP ouders: Zet sambal op tafel voor een pittige rijstschotel.

Bevat p.p.: 775 kcal. 30 g eiwit, 34 g vet waarvan 9 g verzadigd, 83 g koolhydraten en 8 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Pandanrijst Extra Vezels

Pandanrijst Extra Vezels

Pandanrijst is een geurige langgraanrijst met een zachte en volle smaak. Lassie Pandanrijst Extra Vezels combineert die lekkere smaak en geur met extra vezels.

Pandanrijst Builtje

Pandanrijst Builtje

Pandanrijst is een geurige langgraanrijst met een zachte en volle smaak. En met Lassie Pandanrijst Builtjes verspil je nooit: één builtje is genoeg voor één persoon.

Ontdek onze kidsproef recepten