Kaneelrijst met rozijnen en pecannoten

Kaneelrijst

Kaneelrijst met rozijnen en pecannoten

Personen:
4
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
445 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 150 g Lassie Dessertrijst
  • 750 ml volle melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eetlepels rietsuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 4 eetlepels rozijnen of boerenjongens
  • 3 eetlepels pecannoten, grofgehakt

Bereidingswijze

  1. Breng de rijst met melk, vanillesuiker, 2 eetlepels rietsuiker en kaneel aan de kook. Laat de rijst op laag vuur in 12 min. gaar worden, roer af en toe.
  2. Verdeel de rijst over 4 kommetjes en strooi de rozijnen, de rest van de rietsuiker en de pecannoten erover.


Tip: Vervang de rozijnen door ontpitte dadels en de rietsuiker door bruine basterdsuiker

Bevat p.p.:
445 kcal – 11 g eiwit – 17 g vet – 62 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Dessertrijst

Dessertrijst

Dessertrijst is romig, rijk en vol van smaak. Behalve voor rijstepap is deze rijst uitermate geschikt voor de bereiding van allerlei desserts.

Bekijk product

Ontdek onze recepten