Citroengort

met saus van rood fruit

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
327 kcal
Vluggort Citroengort Met Saus Van Rood Fruit

Ingrediënten

  • 2 biologische citroenen
  • 1 el tarwebloem
  • 500 milliliter karnemelk
  • 75 g Lassie Vluggort
  • 150 g suiker
  • 150 g rode bessen, gerist
  • 150 g frambozen
  • 150 g aardbeien, gehalveerd
  • 1 zakje vanillesuiker

Bereidingswijze

  1. Rasp 1 citroen. Pers beide citroenen uit. Roer de bloem glad met steeds een beetje meer karnemelk. Schenk de karnemelk en bijna al het citroensap in een pan, voeg de citroenrasp toe en breng de karnemelk aan de kook. Strooi de gort erbij, roer om en kook de karnemelk al roerend 15 min. Roer er 100 g suiker bij en laat de pap onder af en toe roeren snel afkoelen en in de koelkast helemaal afkoelen.
  2. Zet het rode fruit op met de rest van de suiker en vanillesuiker en breng het al roerend aan de kook. Neem de pan van het vuur en roer er 1 el citroensap bij.
  3. Verdeel de gort over 4 glazen of schaaltjes en schep de warme rood fruitsaus erbij.

Tip: De citroenkarnemelk met gort kan je prima een dag van te voren maken.

Bevat p.p.: 327 kcal. 10 g eiwit, 1 g vet en 65 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Vluggort tekst wit
Vluggort

Vluggort is gepelde gerst die al eeuwenlang wordt gebruikt als basis voor pap. De graansoort doet het goed in romige gerechten, zowel zoet als hartig.