Vluggort is gepelde gerst die al eeuwenlang wordt gebruikt als basis voor pap. De graansoort doet het goed in romige gerechten, zowel zoet als hartig.
Chocogort
met frambozen
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 30 minuten
- Voedingswaarde:
- 315 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Breng de melk aan de kook. Voeg de gort en de suiker toe, breng opnieuw aan de kook, zet het vuur laag en laat de gort in 15 min. gaar worden. Giet af en laat iets afkoelen.
- Hak intussen de chocolade fijn en roer door de nog warme gort. Laat verder afkoelen.
- Verdeel de gort over 4 borden en garneer met de frambozen. Bestrooi met poedersuiker.
Tip: Vervang de pure chocolade door witte chocolade.
Bevat p.p.: 315 kcal. 7 g eiwit, 12 g vet en 45 g koolhydraten
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Vluggort