Mini-empanada’s met tomatenrijst,

Mini-empanada’s met tomatenrijst, spinazie en jonge kaas

Personen:
4
Bereidingstijd:
30 minuten + 15-20 minuten oventijd
Voedingswaarde:
205 kcal
Download recept

Ingrediënten

  • 75 g Lassie Toverrijst
  • 2 tomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 tl gerookt paprikapoeder
  • 100 g spinazie
  • 50 g geraspte jonge kaas
  • 10 plakjes hartige taartdeeg (diepvries)
  • 1 ei
  • 200 g milde tomatensalsa (kant-en-klaar of zelf maken)
  • Extra nodig: bakplaat bekleed met bakpapier

Optioneel:

  • 1 buisje saffraan (0,05 g)


Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de tomaten in blokjes van ½ cm. Hak de knoflook fijn.
  2. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de tomaat toe en bak in 5 min. zacht. Laat intussen de deegplakjes op kamertemperatuur ontdooien.
  3. Schep de tomatenpuree en het gerookt paprikapoeder door de tomaat. Voeg de spinazie toe en laat het blad al omscheppend slinken.
  4. Schep de rijst en de kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  5. Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Snijd met behulp van een kommetje de hoekjes van het deeg, zodat de plakjes rond zijn. Schep op elk deegrondje wat rijstvulling. Bestrijk de rand met water en vouw het deeg dubbel. Druk de naden met een vork goed aan en leg de deegflapjes op de bakplaat.
  6. Klop het ei los. Bestrijk de deegflapjes dun met het ei. Bak de deegflapjes (empanadas) in de voorverwarmde oven in 15-20 min. goudbruin en gaar.

Tip: Week de saffraan in 1 el water of witte wijn. Voeg het saffraanmengsel met de rijst toe voor een extra Mediterrane smaak.

Tip: Gebruik 200 g Lassie Panklaar Toverrijst of een restje gekookte rijst van ongeveer 200 g.

Tip: Maak zelf tomaten salsa van 3 tomaten in kleine stukjes, 1 gesnipperde sjalot en 1 geperst teentje knoflook. Breng de salsa op smaak met het sap van 1 limoen, zout en (chili)peper. Voeg ook eens wat fijngehakte koriander of munt toe!

Variatietip: Vervang de spinazie ook eens door boerenkool.

Bevat per stuk: 205 kcal, 6 g eiwit, 7 g vet waarvan 2 g verzadigd, 29 g koolhydraten en 2 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Toverrijst

Toverrijst

Lassie Toverrijst is al ruim 60 jaar een begrip in de Nederlandse keuken. Terecht, want door de grote, droge korrel mislukt Toverrijst nooit. En dankzij de korte kooktijd blijft de smaak behouden.

Bekijk product

Ontdek onze recepten