Kabeljauwfilet met

zoetzure saus

Personen:
4
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
580 kcal
624 Toverrijst Kabeljauwfilet zoetzure saus Variatie Klassieker 1

Ingrediënten

  • 300 g Lassie Toverrijst
  • 1 sjalot
  • 3 cm gemberwortel
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 500 g kabeljauwfilet
  • 4 el zonnebloemolie
  • 400 g peultjes (panklaar)
  • 1 el wittewijnazijn
  • 3 el gembersiroop
  • 2 takjes platte peterselie
  • Extra nodig: rasp, keukenpapier

Optioneel:

  • 150 g verse ananas of mango


Personen:
4
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
580 kcal

Bereidingswijze

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de sjalot. Schil en rasp de gemberwortel. Halveer de tomaatjes.
  2. Dep de vis droog met keukenpapier en bestrooi met zout en peper. Verhit in een koekenpan 2 el olie. Bak de kabeljauwfilet in 2-3 min. per kant goudbruin en net gaar. Leg de vis op een bord en houd onder een deksel warm.
  3. Schenk in de koekenpan 2 el olie. Fruit de sjalot en de gember 1 min. Voeg de tomaatjes toe en bak 5 min.; druk de tomaatjes met een spatel iets stuk zodat de heerlijke zoete sappen vrijkomen. Kook intussen de peultjes in 4 min. knapperig gaar.
  4. Schenk de wijnazijn met de gembersiroop en 50 ml water bij de tomaatjes. Leg de kabeljauwfilet in de saus en verwarm nog 1 min. op laag vuur. Hak de peterselie grof.
  5. Verdeel de rijst over 4 borden. Schep er de kabeljauwfilet met de zoetzure saus bij. Bestrooi met de peterselie en serveer met de peultjes.

Tip: Voeg aan de saus 150 g verse ananas of mango in kleine blokjes toe.

Variatietip: Ook lekker met lekkerbekjes of kibbeling (uit de koeling).

Bevat p.p.: 580 kcal, 29 g eiwit, 17 g vet waarvan 2 g verzadigd, 75 g koolhydraten en 5 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Tover Rijst E nummer sticker tekst wit
Toverrijst

Lassie Toverrijst is al ruim 60 jaar een begrip in de Nederlandse keuken. Terecht, want door de grote, droge korrel mislukt Toverrijst nooit. En dankzij de korte kooktijd blijft de smaak behouden.