De bereiding van risotto rijst vraagt om wat extra tijd en aandacht, maar het resultaat is heerlijk. De korrels nemen tijdens het koken veel vocht op, wat de rijst lekker zacht en smeuïg maakt.
Risotto
met spinazie, ei en geitenkaas
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 25 minuten
- Voedingswaarde:
- 635 kcal
- De Grote Hamersma Wijntip:
J. de Villebois Sauvignon Blanc 2021 - Geitenkaas en sauvignon blanc vormen een beproefd een-tweetje.
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Snijd de stengels van de venkel en snijd de knol in vieren. Snijd de stukken in dunne reepjes. Hak het venkelgroen fijn.
- Verwarm de olijfolie en fruit de ui en venkelreepjes zachtjes glazig. Roer de risotto rijst erdoor en bak al omscheppend tot de korrels glanzen.
- Schenk een kwart van de bouillon erbij met de oregano en kook de rijst al roerend zachtjes tot bijna al het vocht is opgenomen. Laat de rijst zo in 18 - 20 min. gaar en smeuïg worden, voeg de rest van de bouillon steeds in delen toe.
- Kook intussen de eieren in 4 - 6 min. tot het wit gestold is en de dooier nog vloeibaar of net iets gestold is. Laat de eieren schrikken en pel ze.
- Schep na 15 min. in delen de spinazie door de risotto en laat de blaadjes net slinken. Roer tot slot driekwart van de geitenkaas erdoor en laat al roerend smelten.
- Serveer de risotto in wijde kommen en leg er een ei op. Snijd het ei open en strooi de rest van de geitenkaas en het venkelgroen erover.
Tip: Vervang 150 ml van de bouillon door droge witte wijn en voeg deze als eerste toe.
Bevat p.p: 635 kcal. 20 g eiwit, 23 g vet waarvan 7 g verzadigd, 84 g koolhydraten en 5 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Risotto rijst