Stracciatella van roomrijst

Stracciatella

Stracciatella van roomrijst

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
352 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 100 g Lassie Dessertrijst
  • ½ liter melk
  • 50 g suiker
  • 125 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 40 g chocoladevlokken
  • kaneel

Bereidingswijze

  1. Breng de rijst met de melk en suiker aan de kook en kook de rijst al roerend zachtjes gaar in 12 min. Laat de rijstebrij onder af en toe omscheppen afkoelen. Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf. Schep de slagroom en de chocoladevlokken luchtig door de koude rijstebrij.
  2. Verdeel de roomrijststracciatella over 4 kommetjes en bestrooi ze met nog wat extra chocoladevlokken en een vleugje gemalen kaneel.


Bevat p.p.: 352 kcal – 8 g eiwit – 15 g vet – 48 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Dessertrijst

Dessertrijst

Dessertrijst is romig, rijk en vol van smaak. Behalve voor rijstepap is deze rijst uitermate geschikt voor de bereiding van allerlei desserts.

Bekijk product

Ontdek onze recepten