Mexicaanse saffraanrijst met mosselen

Ingrediënten

  • 2 envelopjes saffraandraadjes
  • 1 kilo tomaten, in stukjes
  • 2 grote uien, gesnipperd
  • 6 tenen knoflook, fijngehakt
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 chorizoworst (250 g), in plakjes
  • 750 g Lassie Zilvervliesrijst
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • 15 g verse peterselie, fijngehakt
  • 1 kilo panklare mosselen

Bereidingswijze

  1. Week de saffraandraadjes 10 min. met 100 ml heet water. Meng dit met de tomaten, ui, knoflook en saffraan in een blender tot een gladde saus.
  2. Verwarm de olijfolie in een extra grote braadpan en bak de plakjes chorizo in 3 - 4 min. knapperig bruin. Zet apart. Bak de paprikablokjes in 2 - 3 min. bijna gaar.
  3. Voeg de rijst toe en bak al omscheppend even mee. Roer de tomatensaus erdoor en voeg nog 200 ml water en 1 theelepel zout toe.
  4. Breng de rijst al roerend aan de kook en schep de peterselie erdoor. Leg de mosselen en de plakjes chorizo tussen de rijst. Zet de deksel op de pan en laat de rijst 8 min. zachtjes doorkoken en daarna nog 5 min. staan.

Tip: Een nog luxere variant? Leg dan 500 g ontdooide grote ongepelde rauwe garnalen met de mosselen tussen de rijst.

Bevat p.p: 555 kcal, 21 g eiwit, 20 g vet waarvan 6 g verzadigd, 70 g koolhydraten en 5 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Zilvervliesrijst

Zilvervliesrijst

Zilvervliesrijst is het volkorenbrood onder de rijstsoorten. De rijstkorrels bevatten hun zilvervliesjes, die veel vezels bevatten én zorgen voor een verzadigd gevoel.

Bekijk product
Builtjes Zilvervliesrijst

Builtjes Zilvervliesrijst

Heb je vaak over, of kook je juist te weinig? Neem Lassie Builtjes: de vertrouwde Lassie Zilvervliesrijst, maar dan verpakt in een handig kookbuiltje.

Bekijk product

Ontdek onze recepten