Prei-quinoapannenkoek

Prei-quinoapannenkoek met kaas

Personen:
2
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
950
Download recept

Ingrediënten

Optioneel:

  • 75 g gerookte spekreepjes

Bereidingswijze

  1. Verhit in een koekenpan 1 el (olijf)olie. Bak de prei in 4-5 min. zacht en gaar.
  2. Klop intussen een glad beslag van het bakmeel, het ei en de melk. Maak de quinoa los en schep door het beslag.
  3. Schep de prei uit de pan en veeg de pan schoon. Verhit in de pan 1 el olijfolie. Schep ¼ prei in de pan. Schep ¼ van het beslag op de prei. Leg 1 plakje kaas in het nog natte beslag en bak de pannenkoek in 2 min. aan de onderkant goudbruin. Keer de pannenkoek voorzichtig en bak ook de andere kant in 1-2 min. goudbruin en gaar. Of zet een deksel op de pan en laat de kaas smelten.
  4. Laat de pannenkoek op een bord glijden en houd onder een deksel warm. Bak op dezelfde manier nog 3 pannenkoeken.
  5. Leg de pannenkoeken op twee borden en serveer met de schenkstroop.

Tip: Bak met de prei 50 g gerookte spekreepjes mee voor een extra hartige smaak.

Bevat p.p.*: 950 kcal, 26 g eiwit, 54 g vet waarvan 12 g verzadigd, 85 g koolhydraten en 10 g voedingsvezel

*Berekend met 4 plakjes kaas à 10 gram

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Voorgestoomde Quinoa

Voorgestoomde Quinoa

Voorgestoomde quinoa is de perfecte basis voor een snelle maaltijd. De quinoa is namelijk al gaar en kan zó in een salade. Of verwarm de quinoa kort in een warm gerecht.

Bekijk product

Ontdek onze recepten