Gebakken Thaise rijst

Gebakken Thaise rijst met kipgehaktballetjes

Personen:
4
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
585 kcal
Download recept

Ingrediënten

  • 300 g Lassie pandanrijst
  • 3 el zonnebloemolie
  • 12 kipgehaktballetjes (300 g)
  • 2 stuks prei
  • 3 el sojasaus
  • 3 el Thaise zoete chilisaus
  • 2 takjes (Thaise) basilicum

Optioneel:

  • 3 el Thaise zoete chilisaus


Bereidingswijze

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een ruime koekenpan 2 el olie. Bak de kipgehaktballetjes in 10-12 min. mooi bruin en gaar. Snijd intussen de prei in ringen.
  2. Schep de gehaktballetjes uit de pan en houd ze onder een deksel warm. Schenk de laatste 1 el olie in de pan. Bak de prei 4 min.
  3. Voeg de sojasaus en de chilisaus toe aan de prei en bak 1 min. zachtjes. Schep de rijst door de prei en bak nog 1 min. Voeg naar smaak extra sojasaus of chilisaus toe.
  4. Snijd de basilicum in reepjes. Schep de rijst op 4 borden. Leg er de kipgehaktballetjes bij en bestrooi met de basilicum.

Tip: Serveer een beetje extra Thaise zoete chilisaus bij de kipgehaktballetjes.

Tip: De kipgehaktballetjes kunnen ook makkelijk in de oven geroosterd worden: druppel in een muffinvorm met 12 holtes in elke holte beetje zonnebloemolie. Leg in elke holte een kipgehaktballetje en bak ze in een voorverwarmde oven (200 ºC) in 10-12 min. mooi bruin en gaar.

Bevat p.p.: 585 kcal, 20 g eiwit, 21 g vet waarvan 5 g verzadigd, 73 g koolhydraten en 4 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Pandanrijst Voordeelpak

Pandanrijst Voordeelpak

Pandanrijst is een geurige langgraanrijst met een zachte en volle smaak.

Bekijk product

Ontdek onze recepten