Risotto primavera

Ingrediënten

  • 300 g Lassie Risottorijst
  • 30 g boter
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1,2 liter groentebouillon
  • 1 venkel, in plakjes
  • 1 bos groene asperges, in stukjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 blik artisjokharten (400 g), uitgelekt
  • 4 eetlepels verse peterselie, fijngesneden
  • 75 g Parmezaanse kaas, geraspt

Bereidingswijze

  1. Verhit de boter en de helft van de olie en fruit de ui op laag vuur 4 min. Voeg de rijst toe en roer even goed door. Schenk de wijn erbij en blijf roeren tot het verdampt is. Schenk er een flinke scheut bouillon bij en roer tot alle bouillon is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is, na ca. 18 min.
  2. Verhit de andere helft van de olie in een koekenpan en bak de venkel 2 min. Voeg de asperges en de courgette toe en bak 2 min. mee. Snijd de artisjokharten doormidden en bak 1 min. mee.
  3. Schep de groente door de risotto en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de risotto over 4 diepe borden en garneer met de peterselie en kaas.

Tip: Vervang de Parmezaanse kaas door Pecorino Romano (pittige Italiaanse schapenkaas).

Bevat p.p.:
560 kcal – 18 g eiwit – 22 g vet – 71 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Risottorijst

Risottorijst

Risottorijst is een rondkorrelrijst die tijdens het koken veel vocht opneemt, wat je risottogerecht heerlijk zacht en smeuïg maakt.

Bekijk product

Ontdek onze recepten