Groentestoof

Groentestoof met hazelnoten en zilvervliesrijst +spelt én quinoa

Personen:
4
Bereidingstijd:
770 kcal
Voedingswaarde:
25 minuten
Print dit recept

Ingrediënten

  • 8 wortelen, geschild
  • 275 g Lassie Zilvervliesrijst + Spelt én Quinoa
  • 25 g boter
  • 1 rode ui, in 8 partjes
  • 2 - 3 dunne preien, gewassen en in stukken van 6 – 8 cm
  • 200 g spruitjes
  • 1 eetlepel verse tijm
  • 1 - 2 eetlepel citroensap
  • 150 g bruine hazelnoten
  • 1 - 1½ eetlepel vloeibare honing
  • 1 theelepel kurkuma
  • 100 g crème fraîche

Optioneel:

  • sumak

Bereidingswijze

  1. Halveer de wortelen in de lengte en breedte.
  2. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op het pak. Verwarm de boter en voeg de ui, prei, spruitjes en wortelen toe. Bestrooi met tijm, zout en peper. Besprenkel met citroensap en voeg 200 ml water toe. Smoor de groenten afgedekt op matig hoog vuur in 10 - 12 min. gaar. Schep af en toe om.
  3. Hak de hazelnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin
  4. Serveer de rijst in wijde kommen en schep de groenten erop. Roer de honing en kurkuma door het smoorvocht en kook even in tot een lekker jus. Schep de jus over de groenten en bestrooi met de hazelnoten. Serveer met crème fraîche.

Tip: Garneer met een beetje friszure sumak. Dat is het gemalen gedroogde vruchtje van de fluweelboom.

Bevat p.p: 770 kcal, 17 g eiwit, 42 g vet waarvan 11 g verzadigd, 73 g koolhydraten en 16 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Zilvervliesrijst + Spelt én quinoa

Zilvervliesrijst + Spelt én quinoa

Spelt is een echt ‘oergraan’, maar weer helemaal herontdekt. Samen met zilvervliesrijst en quinoa is deze mix een bron van vezels. Goed voor een verantwoorde maaltijd!

Bekijk product

Ontdek onze recepten