Zoetzure tofu met

Zoetzure tofu met champignons en sesam

Personen:
4
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
625 kcal
Print recept

Ingrediënten

  • 300 g Lassie Toverrijst
  • 400 g tofu
  • 1 teen knoflook
  • 250 g champignons
  • 1 rode paprika
  • 1 limoen
  • 50 ml gembersiroop
  • 4 el zonnebloemolie
  • 2 tl sesamzaad
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 1-2 tl sesamolie
  • Extra nodig: keukenpapier

Optioneel:

  • 2 bosuitjes


Bereidingswijze

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de tofu uitlekken en snijd in blokjes. Dep de blokjes tofu goed droog met keukenpapier.
  2. Hak de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes en de paprika in reepjes. Pers de limoen uit en meng het sap met de gembersiroop.
  3. Verhit in een koekenpan of wok de olie. Bak de tofu in 4 min. rondom goudbruin. Schep de tofu uit de pan.
  4. Schenk de laatste 2 el olie in de koekenpan of wok. Bak de paprika en de champignons 4 min. Rooster intussen in een droge koekenpan het sesamzaad goudbruin en schud op een bord.
  5. Schep de tomatenpuree door de groenten. Voeg de limoen-gembersiroop met 100 ml water toe en verwarm tot een gladde saus. Doe de tofublokjes terug in de saus en breng op smaak met de sesamolie, zout en peper.
  6. Verdeel de rijst over 4 borden. Schep er de tofu met de groenten en de zoetzure saus bij. Bestrooi met het geroosterd sesamzaad.

Tip: Strooi er samen met het sesamzaad 2 in ringetjes gesneden knapperig bosui over.

Bevat p.p.: 625 kcal, 21 g eiwit, 26 g vet waarvan 5 g verzadigd, 75 g koolhydraten en 4 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Toverrijst

Toverrijst

Lassie Toverrijst is al ruim 60 jaar een begrip in de Nederlandse keuken. Terecht, want door de grote, droge korrel mislukt Toverrijst nooit. En dankzij de korte kooktijd blijft de smaak behouden.

Ontdek onze recepten