Hollandse kipkerrie

Ingrediënten

  • 400 g Lassie Rijke Roerbak Wit
  • 3 eetlepels roomboter
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 300 g kipfilet in blokjes (bestrooid met zout en peper)
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 3 eetlepels kerriepoeder
  • 150 g doperwten (ontdooid)
  • 400 ml kippenbouillon
  • 150 ml kokosmelk
  • 150 g ananasblokjes
  • 3 eetlepels selderij, fijngesneden

Bereidingswijze

  1. Verhit de boter en bak de kip met de ui aan.
  2. Bak de paprikablokjes en de kerriepoeder 1 min. mee.
  3. Meng vervolgens de rijst en de doperwten er goed door.
  4. Schenk de bouillon met de kokosmelk er langzaam bij en roer af en toe. Laat alles circa 4 min. garen.
  5. Beng op smaak met zout en peper en schep voor het serveren de ananas met de selderij erdoor.

Tip: Lekker met gehakte cashewnoot.

Bevat p.p: 705 kcal, 24,8 eiwit, 23,7 gr vet, 96,6 gr koolhydraten.

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Rijke Roerbak - Risotto

Rijke Roerbak - Risotto

Risotto is heerlijk, maar best veel werk. Met Rijke Roerbak Risotto rijst van Lassie staat er in 10 minuten een heerlijk gerecht op tafel.

Bekijk product

Ontdek onze recepten