Zonder gedoe genieten van lekkere en gezonde recepten

03 november 2019 – Leestijd 2 minuten
Kidsproef header 04 11 19

Als Lassie helpen we je graag met onze receptinspiratie om zonder gedoe een gezonde en lekkere maaltijd op je bord te krijgen. Alleen word je als ouder wel vaak geconfronteerd met de meest kritische jury ter wereld aka je KIDS! Deze überkritische juryleden kunnen zeuren, klagen en zelfs weigeren te eten als het gerecht ze niet aan staat. Met als gevolg dat vele ouders kiezen voor de makkelijke weg en vooral besluiten bij hun oude vertrouwde recepten te blijven.

lekkere gezonde recepten

Dat vinden we bij Lassie een gemiste kans. Daarom introduceerde we dit jaar iets nieuws: ‘KIDSPROEF' recepten! Deze recepten zijn gezond, lekker, zonder gedoe te bereiden én kunnen de goedkeuring dragen van onze kritische kinderjury. Zo proefde deze jury, zoals te zien is in onderstaande video, vele Lassie recepten en bepaalde genadeloos of ze ook écht KIDSPROEF zijn.

Het zijn allemaal recepten speciaal ontwikkeld voor kinderen door onze receptontwikkelaar en culinair specialist Yolanda van der Jagt en gekookt door chef Jaap Boogaard.

Klik hier voor het Lassie Kidsproef receptenboek. Er opent een nieuwe pagina waar je een PDF met de Top 10-recepten kunt bekijken en downloaden.

chef Jaap Boogaard

Chef Jaap Boogaard - www.rondhetfornuis.nl

Aan Yolanda vroegen we ook nog een aantal tips hoe jezelf KIDSPROEF kunt eten.

Leren door te variëren

Het is niet alleen belangrijk om variatie aan te bieden met verschillende gerechten en verschillende groentes. Maar ook met variatie in bereiding: gekookte wortelen smaken anders dan rauwe worteltjes. Dus geef je kind tijdens het schillen van de wortels er alvast eentje om uit het vuistje te proberen.

Minder trucjes als ze ouder worden

Als kinderen ouder worden is het belangrijk om groentes niet alleen maar te verstoppen. Natuurlijk als je kinderen echt geen groentes eten kan de trukendoos open, maar kinderen moeten wel leren welke groente zij eten en hoe die eruitziet.

Niets is zo veranderlijk als een kind

Kinderen schreeuwen vaak heel hard dat zij iets niet lusten maar smaken en percepties veranderen met de tijd. Hun smaak ontwikkelt zich met de jaren. Maar het kan ook al per maand veranderen. Zo kunnen ze roepen dat ze geen tomaat lusten, maar smullen ze wel van tomatensoep of pizza. Verschillende manieren van bereiden is dus heel belangrijk bij het leren eten. En laat ze vooral blijven proeven.

gezonde recepten

Disclaimer: in ons onderzoek heeft een testpanel van vijf kinderen verschillende Lassie recepten geproefd en beoordeeld op smaak. Door cijfers van 1 tot 10 te geven aan de gerechten is een top 10 van Kidsproef-recepten ontstaan. Lassie erkent dat het een steekproef is geweest, waarbij de uitkomsten van het onderzoek niet gegeneraliseerd kunnen worden.