Voorgestoomde couscous met

Voorgestoomde couscous met bietjes, salie, walnoot en burrata

Personen:
2
Bereidingstijd:
15 minuten
Voedingswaarde:
660 kcal
Download recept

Ingrediënten

  • 1 el (olijf)olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 3 blaadjes salie, fijngehakt
  • 300 g gekookte rodebieten (koelvers), in kleine blokjes
  • 1 zak Lassie Voorgestoomde Couscous (200g)
  • 1 bol burrata of buffelmozzarella (150 g)
  • 50 g walnoten, grof gehakt

Optioneel:

  • 1 takje salie

Bereidingswijze

  1. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui met de knoflook en salie 1 min. Schep de rodebiet erdoor en bak nog 2 min.
  2. Maak de couscous los en schep door de biet. Verwarm de couscous nog 2-3 min. Schep regelmatig om. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Schep de couscous op een schaal. Leg er de burrata of mozzarella op en bestrooi met de walnoten. Besprenkel naar wens met een beetje extra olijfolie.

Tip: Bak de blaadjes van 1 extra takje salie in een beetje olijfolie krokant en garneer de burrata ermee.

Bevat p.p.: 660 kcal, 18 g eiwit, 44 g vet waarvan 14 g verzadigd, 43 g koolhydraten en 9 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Voorgestoomde Couscous

Voorgestoomde Couscous

Voorgestoomde couscous is de perfecte basis voor een snelle maaltijd. De couscous is namelijk al gaar en kan zó in een salade. Of verwarm de couscous kort in een warm gerecht.

Bekijk product

Ontdek onze recepten