Tomatenrisotto met salami

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ salamiworst van 250 g, in dunne plakjes
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • ½ courgette, in blokjes
  • 250 g tomaten, in stukjes
  • 1 eetlepel verse rozemarijn, fijngehakt
  • 175 g Lassie rijke Roerbakrisotto
  • 350-400 ml vleesbouillon
  • handvol rucola
  • 25 g Pecorino of andere oude kaas, in dunne flinters

Bereidingswijze

  1. Verwarm de olie in een hapjespan en bak de plakjes salami knapperig. Zet apart.
  2. Schep de ui en courgette door het bakvet en bak ze zachtjes glazig. Schep de tomaten met rozemarijn en wat zout en versgemalen peper erdoor, en smoor de groenten 3 - 4 min. met de deksel op de pan.
  3. Roer de risottorijst door de groenten en schenk de bouillon erbij. Laat de rijst in 4 - 5 min. op middelhoog vuur het vocht opnemen en gaar worden, roer regelmatig.
  4. Serveer de risotto in warme diepe borden. Leg in het midden een pluk rucola en verdeel de plakjes salami en flinters kaas erover.

Tip: Geef de risotto een Spaans tintje door de salami te vervangen door chorizo en de Pecorino door Manchego.

Bevat p.p: 760 kcal, 29 g eiwit, 35 g vet waarvan 13 g verzadigd, 80 g koolhydraten en 5 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Rijke Roerbak - Risotto

Rijke Roerbak - Risotto

Risotto is heerlijk, maar best veel werk. Met Rijke Roerbak Risotto rijst van Lassie staat er in 10 minuten een heerlijk gerecht op tafel.

Bekijk product

Ontdek onze recepten