Thaise zalm met gember en pandanrijst

Thaise zalm

Thaise zalm met gember en pandanrijst

Personen:
4
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
595 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 300 g Lassie Pandanrijst met extra vezels
  • 1 dik stuk verse gember
  • 3 eetlepels rijstolie
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 3 bosuitjes, schuin in stukken
  • 500 g zalmfilet zonder huid, in blokjes
  • ½ eetlepel suiker
  • 2 eetlepels vissaus
  • sap van 1 limoen

Bereidingswijze

  1. Kook de pandanrijst gaar volgens de aanwijzingen. Schil de gember en snijd in dunne plakjes. Snijd de plakjes weer in dunne reepjes.
  2. Verwarm de olie in een wok en roerbak de gember 2 min. Schep de sjalot en bosui erdoor en roerbak nog 2 min. Schep de stukken zalm erdoor en roerbak 3 - 4 min. tot de vis lichtroze kleurt en bijna gaar is.
  3. Strooi de suiker erover en besprenkel met vissaus en limoensap. Warm nog even goed door.
  4. Serveer de pandanrijst in wijde kommen en schep vis met gember en saus erover. Lekker met een salade van zeekraal.

Tip: Bestrooi dit gerecht met zwart sesamzaad.

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Pandanrijst Extra

Pandanrijst Extra

Pandanrijst is een geurige langkorrelrijst uit Thailand. De naam pandan komt van het geurige blad van de pandanpalm. Deze rijst heeft een zachte volle smaak. Pandanrijst Extra combineert de lekkere smaak en geur van pandanrijst met extra vezels.

Bekijk product
Pandanrijst voordeelverpakking

Pandanrijst voordeelverpakking

Bij een Thaise maaltijd eet je Pandanrijst: een geurige langkorrelige rijst met een zachte, volle smaak. Pandanrijst dankt zijn naam aan het geurige blad van de Pandanpalm. De rijst blijft na het koken vochtig en kleverig en is daarom bij uitstek geschikt voor eten met stokjes!

Bekijk product
Builtjes Pandanrijst

Builtjes Pandanrijst

Heb je vaak over, of kook je juist te weinig? Neem Lassie Builtjes: de vertrouwde Lassie Pandanrijst, maar dan verpakt in een handig kookbuiltje.

Bekijk product

Ontdek onze recepten