Pilav met lamsvlees en rozijnen

Pilav

Pilav met lamsvlees en rozijnen

Personen:
4
Bereidingstijd:
35 minuten
Voedingswaarde:
725 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 325 g Lassie Gele rijst
  • 60 g boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 500 g lamsvlees, in blokjes
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • 400 ml runderbouillon
  • 300 g wortel, in plakjes
  • 100 g rozijnen

Bereidingswijze

  1. Verhit de helft van de boter in een braadpan en fruit de ui 1 min. Bestrooi het vlees met peper en zout, voeg toe aan de ui en bak op hoog vuur in ca. 4 min. goudbruin. Voeg de komijn en bouillon toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat het vlees afgedekt 30 min. garen.
  2. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verhit de rest van de boter in een koekenpan, bak de wortel 4 min. en voeg de rozijnen toe. Voeg de rijst toe en bak die 2 min. mee.
  4. Verdeel de rijst over 4 borden en serveer met het lamsvlees.

Tip: Vervang het lamsvlees voor rundvlees.

Bevat p.p.:
725 kcal – 31 g eiwit – 30 g vet – 82 g koolhydraten


In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Gele Rijst

Gele Rijst

Gele rijst is een geel gekleurde, voorgestoomde witte rijst met een zachte saffraansmaak. Het is daardoor een heerlijke basis voor verschillende gerechten.

Bekijk product

Ontdek onze recepten