Bereidingswijze
- Snijd de paprika in heel kleine blokjes. Maal de hazelnoten of pinda’s fijn in de keukenmachine. Voeg de stukjes bosui en peterselie toe en meng tot alles fijn is.
- Doe dit mengsel over in een kom en schep de gekookte rijst met kerriepoeder en zout naar smaak erdoor. Breek de eieren erboven en meng alles tot het een stevig en smeuïg mengsel is.
- Verdeel het rijstmengsel in 4 gelijke porties en vorm deze met vochtige handen tot mooie burgers.
- Verwarm de olie en bak de burgers in 4 - 6 minuten mooi goudbruin en gaar. Keer ze na 2 - 3 minuten voorzichtig met een spatel.
- Serveer de rijst-notenburgers op bruine bolletjes met een blaadje sla bij de lunch of als vleesvervanger bij de warme maaltijd met broccoli en een salade.
Tip: Maak van dit rijst-notenmengsel ook eens kleine burgers of balletjes en serveer ze als een borrelhapje.
Bevat p.p.: 455 kcal. 10 g eiwit, 38 g vet waarvan 5 g verzadigd, 17 g koolhydraten en 4 g voedingsvezel