Japanse rijstsalade met zalm

Japanse rijstsalade

Japanse rijstsalade met zalm

Personen:
4
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
515 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 1 velletje nori
  • 250 g Lassie Toverrijst
  • 1 bosje radijsjes
  • 2-3 eetlepels gomasio* of sesamzaad
  • 2 bosuitjes, in dunne ringetjes
  • 2-3 eetlepels verse koriander, fijngehakt
  • 2 eetlepels rijst- of wijnazijn
  • 3-4 eetlepels sesamolie
  • 300 g gerookte zalm
  • 4 eetlepels zeewiersalade (chuka wakame)
  • 3 eetlepels sushigember

Bereidingswijze

  1. Knip het velletjes nori in 4 gelijke repen en leg deze op elkaar. Knip dit stapeltje in flinterdunne reepjes. Roer in een pan de rijst en norireepjes door elkaar. Schenk er 400 ml water bij en kook de toverrijst afgedekt in 12 - 15 min. gaar.
  2. Snijd intussen de radijsjes in plakjes. Houd ⅓ van apart en hak de rest van de plakjes in kleinere stukjes.
  3. Schep de rijst in een kom en maak de korrels los met een vork. Schep de gomasio, bosui, stukjes radijs, koriander, azijn en sesamolie erdoor. Meng alles goed.
  4. Schep de rijstsalade in wijde kommen en leg de plakjes zalm losjes aan één kant van de salade. Schep de zeewiersalade, sushigember en plakjes radijs ernaast.

Tip: Serveer de salade voor een picknick of een feestje in een grote schaal, met schaaltjes zeewiersalade, sushigember en radijs ernaast. Zo kan iedereen zijn eigen salade garneren.

Tip: Serveer bij deze salade een dressing van 2 eetlepels rijstazijn, 1 eetlepel sojasaus en 3-4 eetlepels sesamolie.

Bevat p.p: 515 kcal, 23 g eiwit, 22 g vet waarvan 4 g verzadigd, 54 g koolhydraten en 4 g voedingsvezel

* Gomasio is een Japanse smaakmaker die bestaat uit fijngemalen geroosterd sesamzaad met zeezout. Het is te koop bij natuurwinkels en toko’s, maar ook makkelijk zelf te maken: wrijf geroosterd sesamzaad met wat grof zeezout fijn in een vijzel.

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Toverrijst

Toverrijst

Met de introductie van Lassie Toverrijst ging Nederland ruim 50 jaar geleden massaal aan de rijst. Er was tot dan toe geen enkele rijstsoort die zó makkelijk te bereiden was. En dat is nog steeds zo!

Bekijk product

Ontdek onze recepten