Varkenslapjes met broccoli en citroenrijst

Varkenslapjes

Varkenslapjes met broccoli en citroenrijst

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
521 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 500 g broccoliroosjes
  • 3 kleine uien, in parten
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 1 biologische citroen
  • 400 g varkenslapjes
  • 300 g Lassie Rijke Roerbakrijst Wit
  • scheutje (zonnebloem)olie
  • 100 ml zoete chili saus

Bereidingswijze

  1. Verhit een scheutje olie en bak hierin de filetlapjes aan beide kanten goudbruin in 5 - 8 min. Voeg de uien en knoflook toe en roerbak 3 min. Voeg 100 ml chilisaus en eventueel een scheutje water toe en laat afgedekt 5 min pruttelen, schep af en toe om.
  2. Kook de broccoli 8 - 10 min in ruim water.
  3. Bereid de rijst met een scheutje olie en 600 ml water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst wat droger worden. Rasp op een fijne rasp de schil van de citroen boven de rijst, voeg naar smaak wat citroensap, zout en peper toe en schep om. Serveer de broccoli en het vlees met de citroenrijst.

Tip: Hou je van speklapjes? Gebruik die dan in plaats van filetlapjes. Halveer ze en bak ze zonder extra olie knapperig en bruin.

Tip: Vind je koriander lekker? Schep 2 - 3 el fijngehakt korianderblad door de citroenrijst.

Bevat p.p.: 521 kcal – 34 g eiwit – 10 g vet – 75 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Rijke Roerbak - Witte rijst

Rijke Roerbak - Witte rijst

Lassie rijke Roerbak rijst is de eerste droge rijst die niet gekookt hoeft te worden. Doe een beetje olie of boter in de pan, 1 kopje rijst en 1 kopje water of bouillon toevoegen. Even bakken & klaar!

Bekijk product

Ontdek onze recepten