Italiaanse gehaktschotel met spinazie

Italiaanse gehaktschotel

Italiaanse gehaktschotel met spinazie

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
694 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 400 g Lassie Rijke Roerbakrijst Wit
  • 2 eetlepels olie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 250 g rundergehakt
  • 2 eetlepels gehaktkruiden
  • 450 g bladspinazie (ontdooid)
  • 500 ml runderbouillon
  • 2 grote tomaten, zonder zaadjes, in blokjes
  • 2 eetlepels pesto

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie en bak ui en knoflook hierin.
  2. Voeg het gehakt met de gehaktkruiden toe en bak rul.
  3. Meng de rijst met de spinazie er goed door.
  4. Schenk de bouillon er langzaam bij en roer af en toe. Laat afgedekt in 4 min. garen.
  5. Schep tenslotte tomatenblokjes met de pesto erdoor en breng op smaak brengen met zout en peper.

Tip: Ook lekker met geitenkaaskruimels of een paar eetlepels geraspte Parmenzaanse kaas.

Bevat p.p.: 694 kcal 29,1 gr eiwit 25 gr vet 85 gr koolhydraten.

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Rijke Roerbak - Witte rijst

Rijke Roerbak - Witte rijst

Lassie rijke Roerbak rijst is de eerste droge rijst die niet gekookt hoeft te worden. Doe een beetje olie of boter in de pan, 1 kopje rijst en 1 kopje water of bouillon toevoegen. Even bakken & klaar!

Bekijk product

Ontdek onze recepten