Snelle Surinaamse makreel

Snelle Surinaamse makreel met kruidige spitskool

Personen:
2
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
630 kcal
Download recept

Ingrediënten

  • 2 el (olijf)olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tomaten, in blokjes
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 400 g spitskool (1 zak)
  • 165 g gerookte makreelfilet (graatloos), in stukken
  • 1 el massala
  • 1 pak Lassie Panklaar Toverrijst (250 g)

Optioneel:

  • 1 komkommer, in stukken
  • 75 ml natuurazijn
  • 1 rode ui, in ringen
  • 1 el suiker
  • 2 kruidnagels

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een wok en fruit de ui circa 5 minuten. Voeg de blokjes tomaat en knoflook toe en roerbak het geheel circa 3 minuten.
  2. Voeg al roerend de spitskool toe en roerbak nog circa 8 minuten. Voeg de laatste 2 minuten de gerookte makreelfilet toe.
  3. Meng de massala door het geheel.
  4. Voeg de Panklaar Toverrijst toe en roerbak nog 3 minuten. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  5. Verdeel het gerecht over 4 diepe borden.

Tip: Frisse twist? Serveer er zelfgemaakt Surinaams zuurgoed bij. Doe daarvoor de komkommer en rode uien in een kom, schenk er azijn en een kop lauwwarm water bij en breng op smaak met zout, suiker en kruidnagel.

Tip: Zuurgoed over? Bewaar het in de koelkast, zo blijft het langer houdbaar!

Bevat p.p.: 630 kcal, 30 g eiwit, 35 g vet waarvan 6 g verzadigd, 50 g koolhydraten en 7 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

PanKlaar Toverrijst

PanKlaar Toverrijst

Toverrijst Panklaar is dé basis voor een snelle maaltijd. De voorgestoomde rijst is namelijk al gaar en hoeft alleen verwarmd te worden in de pan.

Bekijk product

Ontdek onze recepten