Pandanrijst met shoarma, aubergine reepjes en tahini-yoghurt

Pandanrijst

Pandanrijst met shoarma, aubergine reepjes en tahini-yoghurt

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
750 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 300 g Lassie Pandanrijst
  • 1 aubergine
  • 7 - 8 eetlepels olie
  • 1 courgette, in lange stukken gesneden
  • 400 g shoarma
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels tahini sesampasta
  • ½ krop ijsbergsla, fijngesneden
  • 1 (biologische) citroen

Optioneel:

  • 75 g granaatappelpitjes

Bereidingswijze

1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak.

2. Snijd de aubergine in plakken en dan in repen. Bestrooi met zout en laat 5 min. staan.

3 Verhit 3 eetlepels olie, voeg de aubergine toe en bak rondom goudbruin. Voeg de courgette plus 2 - 3 eetlepels olie toe. Bak op middelhoog vuur goudbruin en gaar in 10 min. Breng op smaak met zout en peper.

4 Verhit intussen 2 eetlepels olie en bak de shoarma op hoog vuur goudbruin. Draai het vuur iets lager, schep regelmatig om en bak het vlees goudbruin en gaar in ca. 8 mi.

5 Meng intussen in een kom de yoghurt en tahini en verdun eventueel met water.

6 Verdeel de rijst over 4 diepe kommen, schep de shoarma erop, de groenten ernaast en verdeel de ijsbergsla erover. Rasp citroenschil over het vlees en serveer met de tahini-yoghurt.

Tip: Bestrooi met granaatappelpitjes.

Bevat p.p.: 750 kcal, 30 g eiwit, 39 g vet waarvan 8 g verzadigd, 66 g koolhydraten en 7 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Pandanrijst Extra

Pandanrijst Extra

Pandanrijst is een geurige langkorrelrijst uit Thailand. De naam pandan komt van het geurige blad van de pandanpalm. Deze rijst heeft een zachte volle smaak. Pandanrijst Extra combineert de lekkere smaak en geur van pandanrijst met extra vezels.

Bekijk product
Pandanrijst voordeelverpakking

Pandanrijst voordeelverpakking

Bij een Thaise maaltijd eet je Pandanrijst: een geurige langkorrelige rijst met een zachte, volle smaak. Pandanrijst dankt zijn naam aan het geurige blad van de Pandanpalm. De rijst blijft na het koken vochtig en kleverig en is daarom bij uitstek geschikt voor eten met stokjes!

Bekijk product

Ontdek onze recepten