Lamsvlees met pruimen en notenrijst

Lamsvlees

Lamsvlees met pruimen en notenrijst

Personen:
4
Bereidingstijd:
35 minuten
Voedingswaarde:
680 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 275 g Lassie Notenrijst
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 400 g lamsvlees, in blokjes
  • 2 uien, in halve ringen
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 2 kaneelstokjes
  • 250 g gedroogde pruimen zonder pit
  • 300 ml runderbouillon

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie en bak het vlees in 5 min. goudbruin. Voeg de ui en de knoflook toe en bak 2 min. mee. Voeg de kaneel en de pruimen toe, schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Leg de deksel op de pan, zet het vuur laag en laat 30 min. garen. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de zijkant van de verpakking.
  3. Verdeel de rijst over 4 borden en serveer met het vlees en de pruimen.

Tip: Serveer er een wortelsalade met sinaasappel, verse koriander en fijngehakte walnoten bij.

Bevat p.p.:
680 kcal – 29 g eiwit – 30 g vet – 74 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Notenrijst

Notenrijst

Notenrijst is een melange van rijst, amandelen, pompoenpitten, zonnebloempitten en stukjes papaja. Hierdoor heeft de rijst een nootachtige en lichtzoete smaak.

Bekijk product

Ontdek onze recepten