Quinoaburgers met raapstelenstamppot

Quinoaburgers

Quinoaburgers met raapstelenstamppot

Personen:
4
Bereidingstijd:
45 minuten
Voedingswaarde:
727 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 300 g Lassie Quinoa of 4 builtjes Lassie Quinoa
  • 1 (paddenstoelen)bouillonblokje
  • 1 kg kruimige aardappels, geschild en gehalveerd
  • 150 - 200 g raapsteeltjes, gewassen en uitgelekt
  • 200 g jong belegen komijnekaas, geraspt
  • 2 eieren, losgeklopt
  • tarwebloem
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze

  1. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking met 200 ml water en het bouillonblokje. Laat de quinoa tot lauw afkoelen. Meng de quinoa met geraspte komijnekaas, eieren en peper naar smaak. Vorm van het mengsel 8 burgertjes. Wentel de burgertjes door de bloem. Laat ze in de vriezer 10 min. opstijven.
  2. Zet intussen de aardappels op met ruim water en kook ze gaar in 25 min. Snijd de raapsteeltjes wat fijner.
  3. Verhit 2 eetlepels olie en bak de quinoaburgertjes ca. 3 min. per kant.
  4. Verhit 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui goudbruin. Giet de aardappels af, stamp ze grof en schep de raapsteeltjes en uien erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de quinoaburgertjes bij de stamppot.

Tip: Maak de quinoaburgertjes de avond van te voren en leg ze tot gebruik in de koelkast.

Bevat p.p.: 727 kcal –30 g eiwit –29 g vet – 81 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Quinoa

Quinoa

Quinoa is rijk aan vezels en een bron van eiwitten. Het heeft een volle, aardse smaak en een knapperige structuur. Perfect als basis voor een gezond gerecht! Lees meer over Quinoa.

Bekijk product
Builtjes Quinoa

Builtjes Quinoa

Heb je vaak over, of kook je juist te weinig? Neem Lassie Builtjes: de vertrouwde Lassie Quinoa, maar dan verpakt in een handig kookbuiltje.

Bekijk product

Ontdek onze recepten