Quinoa met geroosterde bietjes en geitenkaas

Quinoa

Quinoa met geroosterde bietjes en geitenkaas

Personen:
4
Bereidingstijd:
15 minuten + 25 - 30 minuten in de oven
Voedingswaarde:
525 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 750 g rauwe rode en/of gele bieten, geschild en in 12 partjes
  • 2 uien, in 8 partjes gesneden
  • 3 eetlepels verse oregano, grof gehakt
  • 2 - 3 eetlepels olie
  • 2 - 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 275 g Lassie Quinoa
  • 200 g kleine ronde zachte geitenkaasplakken

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Zet de parten biet en ui rechtop in een braadslede en strooi de helft van de oregano, zout en zwarte peper erover. Sprenkel de olie en balsamicoazijn erover.
  2. Rooster de bietjes en ui in 25 - 30 min. gaar in de hete oven. Schep af en toe om.
  3. Bereid intussen de quinoa volgens de aanwijzingen op het pak. Leg na 15 min. de plakken geitenkaas tussen de bietjes en laat ze goudbruin kleuren.
  4. Serveer de quinoa in wijde kommen en schep de bietjes en ui met geitenkaas erop. Strooi de rest van de oregano erover.

Tip: Vervang de rauwe bieten door gekookte rode bieten. Die zijn iets vochtiger dus dit geeft een minder geroosterd effect.

Bevat p.p: 525 kcal, 20 g eiwit, 22 g vet waarvan 10 g verzadigd, 57 g koolhydraten en 10 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Quinoa

Quinoa

Quinoa is rijk aan vezels en een bron van eiwitten. Het heeft een volle, aardse smaak en een knapperige structuur. Perfect als basis voor een gezond gerecht! Lees meer over Quinoa.

Bekijk product

Ontdek onze recepten