Thaise gebakken rijst

Thaise gebakken rijst (khao pad)

Personen:
4
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
450 kcal
Download recept

Ingrediënten

  • 300 g Lassie Pandanrijst
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 el vissaus
  • 2 el Thaise zoete chilisaus
  • 300 g roerbakgarnalen
  • 2 bosuitjes
  • 2 el sojasaus
  • cassave kroepoek

Bereidingswijze

1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui. Hak de knoflook fijn.

2. Verhit in een wok de olie. Fruit de ui en de knoflook 1 min. Voeg de vissaus en de zoete chilisaus toe. Roer de garnalen erdoor en bak ze in 3-4 min. zachtjes gaar. Snijd de bosuitjes in ringetjes.

3. Schep de rijst door het garnalenmengsel en bak 1-2 min. mee. Breng de gebakken rijst op smaak met de sojasaus en schep er ten slotte de ringetjes bosui door. Serveer met de cassave kroepoek.


Serveertip: Lekker met roergebakken paksoi met paprika en mango.

Bevat p.p.: 450 kcal, 23 g eiwit, 10 g vet waarvan 2 g verzadigd, 66 g koolhydraten en 1 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Pandanrijst Voordeelpak

Pandanrijst Voordeelpak

Pandanrijst is een geurige langgraanrijst met een zachte en volle smaak.

Bekijk product

Ontdek onze recepten