Nasi goreng met omelet

Nasi goreng

Nasi goreng met omelet

Personen:
2-9
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
465 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 1 pak Lassie Gekruide rijst Nasi Goreng (250 g)
  • 2 preien
  • 200 g ham, in plakjes
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels neutrale olie
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de zijkant van het pak.
  2. Snijd de preien in heel dunne ringen. Spoel de preiringen af in een vergiet en laat ze goed uitlekken. Halveer de ham en rol de halve plakjes tot rolletjes. Snijd de rest van de ham in dunne reepjes.
  3. Klop in een kom de eieren los met 1 eetlepel water, zout en peper. Verwarm 1 eetlepel olie en laat het ei over de bodem van de pan uitvloeien. Bak de omelet tot de bovenkant bijna gestold is. Neem de pan van het vuur en rol de omelet op.
  4. Verwarm 2 eetlepels olie en roerbak de preiringen en paprika in 2 - 3 min. beetgaar. Schep de rijst er lepel voor lepel door en voeg ook de hamreepjes en peterselie toe.
  5. Snijd de omeletrol in dunne plakjes. Serveer de nasi goreng op borden en garneer met de rolletjes ham en omeletrolletjes.


Tip: Zet voor een uitgebreide nasi goreng schaaltjes met atjar tjampoer, augurkjes, seroendeng, casavechips, kroepoek, sambal en ketjap op tafel. Ook lekker erbij: plakjes tomaat en komkommer.


Bevat p.p:
465 kcal, 21 g eiwit, 15 g vet waarvan 3 g verzadigd, 59 g koolhydraten en 5 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Nasi Goreng

Nasi Goreng

Deze rijst is alvast gekruid met klassiek Indonesische kruiden zodat je de Nasi in een handomdraai op je bord hebt.

Bekijk product

Ontdek onze recepten