Bijnaklaar nasi goreng
met rode peper, Oosterse wokgroente en gekarameliseerd gehakt met donkere basterdsuiker
- Personen:
- 2
- Bereidingstijd:
- 10 minuten
- Voedingswaarde:
- 600 kca
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en hak fijn. Verhit in een hapjespan of wok 1 el olie. Fruit de rode peper 1 min. Voeg de wokgroente toe en bak op hoog vuur 4 min.
Verhit in een koekenpan 1 el olie. Bak het gehakt in 3 min. rul en bruin. Bestrooi met de suiker. Voeg 1 el water toe en bak nog 4 min. tot de suiker gekarameliseerd is en het gehakt bruin en krokant.
Knijp intussen lichtjes in de verpakking om de rijst los te maken. Knip de verpakking daarna open. Schep de rijst door de groenten. Voeg 2 el water toe en verwarm al roerende nog 2-3 min.
Breng de rijst op smaak met zout en peper en schep op 2 borden. Verdeel het crispy gehakt over de nasi goreng.
Tip: Vervang het water door 1 el sojasaus voor extra hartig gekarameliseerd gehakt.