Nasi goreng met pittige omelet en broccoli

Ingrediënten

  • 300 g Lassie Zilvervliesrijst
  • 5 eieren
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl sambal badjak
  • 3 - 4 eetlepels verse koriander of peterselie, fijngehakt
  • 3 - 4 eetlepels (arachide, rijst of zonnebloem)olie
  • 450 g broccoli
  • 1 ui, in halve ringen
  • 100 g boemboe nasi goreng
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 100 g taugé
  • 50 g vliespinda’s

Bereidingswijze

  1. Verdeel de broccoli in zo klein mogelijke roosjes en snijd de broccolisteel in reepjes. Breng water aan de kook en kook hierin de broccoli en de rijst volgens de aanwijzingen op de rijstverpakking. Laat de rijst en broccoli uitlekken en snel afkoelen, schep af en toe om.
  2. Klop de eieren los met knoflook uit de pers, sambal en koriander of peterselie. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olie, schenk het eimengsel erin en laat de omelet op laag vuur stollen in ca. 5 min. Schud de omelet los in de pan. keer hem dan en bak de onderkant in 1 min. goudbruin. Laat de omelet iets afkoelen.
  3. Verhit de rest van de olie en fruit de ui 3 min. Roer de boemboe en 50 ml water erbij en roer het glad. Voeg de paprika toe en roerbak 3 min. Voeg de rijst met broccoli toe en bak de nasi onder regelmatig omscheppen op licht goudbruin en warm in ca. 3 min. Schep de taugé en de pinda’s luchtig door de nasi goreng. Snijd de omelet in brede reepjes en schep ze op de nasi. Serveer direct.

Tip: Zet voor de liefhebbers van pittig eten de sambal op tafel.

Bevat p.p
.: 670 kcal – 23 g eiwit – 29 g vet – 67 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Zilvervliesrijst

Zilvervliesrijst

Zilvervliesrijst is het volkorenbrood onder de rijstsoorten. De rijstkorrels bevatten hun zilvervliesjes, die veel vezels bevatten én zorgen voor een verzadigd gevoel.

Bekijk product
Builtjes Zilvervliesrijst

Builtjes Zilvervliesrijst

Heb je vaak over, of kook je juist te weinig? Neem Lassie Builtjes: de vertrouwde Lassie Zilvervliesrijst, maar dan verpakt in een handig kookbuiltje.

Bekijk product

Ontdek onze recepten