Crispy chicken poké bowl

Crispy chicken poké bowl met Japanse wasabimayonaise

Personen:
4
Bereidingstijd:
25 minuten + 15 minuten na stomen
Voedingswaarde:
825 kcal
Download recept

Ingrediënten

  • 1x basisrecept Poké Bowl rijst voor 4 personen (link)
  • 3 el bloem
  • 250 g kipfilet, in dunne plakken
  • 1 ei, losgeklopt
  • 50 g panko (Japans broodkruim)
  • 50 ml olie
  • 285 g crispy maiskorrels (blik)
  • 1/6 rodekool, flinterdun geschaafd
  • 1 komkommer, in kleine stukjes
  • 8 el wasabimayonaise Japanese style

Optioneel

  • 4 bosuien, fijngesneden
  • 2 chioggia bieten, in flinterdunne reepjes
  • 2 el wittewijnazijn
  • ½ tl fijne kristalsuiker

Bereidingswijze

  1. Bereid de Poké Bowl rijst volgens het basisrecept (link).
  2. Meng in de tussentijd peper en zout door de bloem, wentel de kip hierdoor, haal vervolgens door het losgeklopte ei en paneer met panko.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipschnitzels aan beide kanten goudbruin en gaar in ca. 5 minuten.
  4. Verdeel de rijst over 4 diepe kommen. Snijd de kip in brede repen en leg ze op de rijst. Verdeel de mais, rodekool en komkommer over de kommen. Schep de wasabimayonaise ernaast.

Tip: Lekker met fijngesneden bosui en reepjes chioggia biet. Schep de bietreepjes om met azijn en suiker en breng op smaak met zout en peper.

Tip: Je zet dit gerecht sneller op tafel met kant-en-klare kipschnitzels.

Bevat p.p.: 825 kcal. 28 g eiwit, 36 g vet waarvan 5 g verzadigd, 94 g koolhydraten en 5 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Poké Bowl Rijst

Lassie Poké Bowl Rijst

Poké Bowl is overgewaaid uit Hawaï en inmiddels wereldwijd een hit. Zelf een Poké Bowl maken is makkelijker dan je denkt, zeker met Lassie Poké Bowl rijst. De rijst is rondkorrelig en lekker kleverig.

Bekijk product

Ontdek onze recepten