Parelcouscous met

aubergine en cottage-tzatziki

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
748 Lassie Parelcouscous Parelcouscous met aubergine en cottage tzatziki liggend beeld
2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

Ingrediënten

  • 1 pak Lassie Parelcouscous Builtje (300 g)
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 3 tomaten
  • 3 el olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • ½ tl gemalen kaneel
  • 100 g groene olijven zonder pit
  • 200 g cottage cheese
Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:

Deel dit recept

Kookstand

Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.

Bereidingswijze

  1. Snijd de aubergine, de courgette en de tomaten in blokjes. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de aubergine in 5 min. bruin. Bak de courgette 2 min. mee.

  2. Kook intussen de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pers of rasp 

  3. de knoflook.

  4. Voeg de tomaat met de helft van de knoflook, de kaneel en de olijven toe aan de groenten en bak in 6-8 min. gaar. Breng op smaak met zout en peper. Meng de rest van de knoflook door de cottage cheese.

  5. Knip de builtjes parelcouscous open en verdeel over 4 borden. Schep er de groenten en een dot cottage-tzatziki bij. 

Bestrooi met verse tijmblaadjes.

 

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Parelcouscous Builtjes tekst wit
Parelcouscous Builtje

Parelcouscous wordt gemaakt van harde tarwe en is geliefd in het Midden-Oosten. Het heeft een grotere korrel en zachtere smaak dan couscous en lijkt qua bite meer op pasta.