Parelcouscous wordt gemaakt van harde tarwe en is geliefd in het Midden-Oosten. Het heeft een grotere korrel en zachtere smaak dan couscous en lijkt qua bite meer op pasta.
Parelcouscous met
aubergine en cottage-tzatziki
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 20 minuten
- Voedingswaarde:
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
Snijd de aubergine, de courgette en de tomaten in blokjes. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de aubergine in 5 min. bruin. Bak de courgette 2 min. mee.
Kook intussen de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pers of rasp
de knoflook.
Voeg de tomaat met de helft van de knoflook, de kaneel en de olijven toe aan de groenten en bak in 6-8 min. gaar. Breng op smaak met zout en peper. Meng de rest van de knoflook door de cottage cheese.
Knip de builtjes parelcouscous open en verdeel over 4 borden. Schep er de groenten en een dot cottage-tzatziki bij.
Bestrooi met verse tijmblaadjes.