Parelcouscous wordt gemaakt van harde tarwe en is geliefd in het Midden-Oosten. Het heeft een grotere korrel en zachtere smaak dan couscous en lijkt qua bite meer op pasta.
Parelcouscous met broccoli
garnalen en citroendressing
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 20 minuten
- Voedingswaarde:
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en snijd de steel in plakjes van 1 cm.
Verhit in een wok 2 el olijfolie. Bak de broccoli al omscheppend in 6-8 min. beetgaar. Voeg de garnalen toe en bak nog 3 min.
Rasp intussen de knoflook. Boen de citroen schoon en rasp ook de gele schil van de vrucht. Pers de citroen uit. Hak de kappertjes, de dille en de peterselie fijn. Klop een dressing van de knoflook, citroenrasp en het -sap, 4 el olijfolie, de kappertjes en de kruiden. Breng op smaak met zout en peper.
Knip de builtjes parelcouscous open. Schep de parelcouscous door de broccoli met de garnalen. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de parelcouscous op 4 borden en besprenkel met de citroendressing.
Bak voor extra pit met de garnalen 1 fijngesneden rode peper (zonder zaadlijsten) mee.