Parelcouscous met broccoli

garnalen en citroendressing

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
749 Lassie Parelcouscous Parelcouscous met broccoli garnalen citroendressing liggend beeld
2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

Ingrediënten

  • 1 pak Lassie Parelcouscous Builtje (300 g)
  • 600 g broccoli
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • 400 g wokgarnalen met knoflook (vers of diepvries)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 citroen
  • 2 tl kappertjes
  • 2 takjes dille
  • 2 takjes peterselie

Extra nodig: een rasp

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:

Deel dit recept

Kookstand

Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.

Bereidingswijze

  1. Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en snijd de steel in plakjes van 1 cm.

  2. Verhit in een wok 2 el olijfolie. Bak de broccoli al omscheppend in 6-8 min. beetgaar. Voeg de garnalen toe en bak nog 3 min.

  3. Rasp intussen de knoflook. Boen de citroen schoon en rasp ook de gele schil van de vrucht. Pers de citroen uit. Hak de kappertjes, de dille en de peterselie fijn. Klop een dressing van de knoflook, citroenrasp en het -sap, 4 el olijfolie, de kappertjes en de kruiden. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Knip de builtjes parelcouscous open. Schep de parelcouscous door de broccoli met de garnalen. Breng op smaak met zout en peper.

  5. Schep de parelcouscous op 4 borden en besprenkel met de citroendressing.

Bak voor extra pit met de garnalen 1 fijngesneden rode peper (zonder zaadlijsten) mee. 

 

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Parelcouscous Builtjes tekst wit
Parelcouscous Builtje

Parelcouscous wordt gemaakt van harde tarwe en is geliefd in het Midden-Oosten. Het heeft een grotere korrel en zachtere smaak dan couscous en lijkt qua bite meer op pasta.