Rijsttaartje met aardbeien

Rijsttaartje

Rijsttaartje met aardbeien

Personen:
4
Bereidingstijd:
35 minuten
Voedingswaarde:
340 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 75 g Lassie Dessertrijst
  • 4 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid
  • 1 vanillestokje
  • 300 ml volle melk
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 250 g aardbeien

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Steek 4 cirkels van 8 - 9 cm doorsnede uit het bladerdeeg. Maak een opstaand randje aan de randen van de cirkels en prik met een vork gaatjes in de bodem. Leg de cirkels op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in het midden van de oven in 15 - 20 min. goudbruin. Laat afkoelen.
  2. Snijd intussen het vanillestokje open en schraap met een scherp mesje het merg eruit. Breng de rijst met de melk, suiker, vanillemerg en vanillestokje aan de kook. Laat de rijst op laag vuur in 8 min. gaar worden, roer af en toe. Laat afkoelen en verwijder het vanillestokje.
  3. Roer de crème fraîche door de afgekoelde rijst. Houd 4 aardbeien met kroontje achter voor garnering, snijd de rest in stukjes.
  4. Verdeel de rijst over de taartbodempjes en dan de stukjes aardbei. Garneer elk taartje met een hele aardbei.

Tip: Bestrooi met poedersuiker en vervang de aardbeien door blauwe bessen.

Bevat p.p.:
340 kcal – 6 g eiwit – 15 g vet – 45 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Dessertrijst

Dessertrijst

Dessertrijst is romig, rijk en vol van smaak. Behalve voor rijstepap is deze rijst uitermate geschikt voor de bereiding van allerlei desserts.

Bekijk product

Ontdek onze recepten