Ingrediënten

  • 100 g Lassie Vluggort
  • 400 ml volle melk
  • 1 el suiker
  • 100 g pure chocolade
  • 200 g frambozen
  • 20 gram poedersuiker

Bereidingswijze

  1. Breng de melk aan de kook. Voeg de gort en de suiker toe, breng opnieuw aan de kook, zet het vuur laag en laat de gort in 15 min. gaar worden. Giet af en laat iets afkoelen.
  2. Hak intussen de chocolade fijn en roer door de nog warme gort. Laat verder afkoelen.
  3. Verdeel de gort over 4 borden en garneer met de frambozen. Bestrooi met poedersuiker.

Tip: Vervang de pure chocolade door witte chocolade.

Bevat p.p.:
315 kcal. 7 g eiwit, 12 g vet en 45 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Vluggort

Vluggort

Vluggort is gepelde gerst die al eeuwenlang wordt gebruikt als basis voor pap. De graansoort doet het goed in romige gerechten, zowel zoet als hartig.

Ontdek onze recepten