Carrot cake

op basis van Lassie glutenvrije cakemix

Personen:
10 - 12
Bereidingstijd:
110 minuten
Voedingswaarde:
465 kcal
684 Lassie Cake Mix Carrot Cake

Ingrediënten

Beslag

  • 250 g roomboter, op kamertemperatuur
  • 225 g lichte basterdsuiker
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 5 eieren, op kamertemperatuur
  • 300 g Lassie glutenvrije cakemix
  • 1 el speculaaskruiden of kaneel
  • 250 g wortels, geraspt
  • 100 g rozijnen
  • 80 g walnoten, grof gehakt

Topping

  • 175 g roomboter, op kamertemperatuur
  • 150 g poedersuiker
  • 300 g verse roomkaas naturel, op kamertemperatuur
  • 2 tl vanille-extract
  • 2 el citroensap

Extra nodig: mixer, hoge springvorm (18 cm ø, ingevet en bodem bekleed met bakpapier, zie tip), taartrooster

Optioneel:

75 g walnoten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 160 °C. Doe de boter, basterdsuiker, sinaasappelrasp en ½ tl zout in een kom en klop met de mixer romig.
  2. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe. Mix tot een luchtig mengsel.
  3. Voeg de cakemix en de speculaaskruiden of kaneel toe en mix 3 min.
  4. Schep vervolgens met een lepel de geraspte wortel, rozijnen en gehakte walnoten door het beslag.
  5. Doe het beslag in de vorm. Bak de cake in de voorverwarmde oven in 60-65 min. gaar. De cake is gaar als er geen beslag meer aan een satéprikker blijft kleven.
  6. Laat de cake 10 min. in de vorm afkoelen. Verwijder vorm en laat de cake op het taartrooster verder afkoelen tot kamertemperatuur.

Voor de topping

  1. Klop met de mixer in een kom de boter met de poedersuiker romig.
  2. Voeg vervolgens de roomkaas en het vanille-extract toe en klop tot een gladde crème.
  3. Snijd de afgekoelde carrot cake overdwars doormidden.
  4. Leg het onderste gedeelte op een bord en bestrijk met de helft van de roomkaascrème.
  5. Plaatst hier het bovenste gedeelte van de cake op en strijk de resterende roomkaascrème erop.
  6. Zet de taart 30 min. in de koelkast, zodat de roomkaascrème steviger wordt.

Tip: Garneer de taart met wat walnoten.

Tip: Ga experimenteren met kruiden of andere ingrediënten! Vervang de rozijnen voor gedroogde cranberries, dadels of vijgen. Voeg ook eens stukjes gekonfijte gember toe.

Tip: Geen hoge springvorm? Schenk het beslag in twee lagere springvormen. Snijd de cakes niet overdwars door maar stapel deze met een laag roomkaascrème ertussen.

Bevat p.p.: 465 kcal, 7 g eiwit, 26 g vet waarvan 13 g verzadigd, 50 g koolhydraten en 2 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Packshot glutenvrije cakemix wit
Glutenvrije cakemix

Lassie glutenvrije cakemix is een unieke mix op basis van rijstmeel, om heel gemakkelijk een overheerlijke cake te maken speciaal voor Moederdag of andere vieringen.