Vega rijstlasagne

Ingrediënten

  • 300 g Lassie Zilvervliesrijst
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 175 g vega gehakt (tofu of quorn)
  • 500 ml tomatensaus
  • 2 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden
  • 175 g geraspte mozzarella (pizzakaas)
  • 1 courgette, in lange plakken van ½ cm
  • 4 tomaten, gehalveerd

Bereidingswijze

  1. Bereid de Lassie Zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op het pak. Laat de rijst afkoelen, schep af en toe om. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een ovenschaal in met olie.
  2. Verhit 1 eetlepel olie en fruit de ui goudbruin in ca. 5 min. Voeg 1 teen geperste knoflook, het vegetarische gehakt, tomatensaus en 1 eetlepel Italiaanse kruiden toe en breng de saus aan de kook. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Schep de helft van de rijst in de ovenschaal en maak de bovenkant glad. Schep de helft van de gehaktsaus erover en strooi de helft van de geraspte kaas erover. Herhaal dit. Leg de plakken courgette en halve tomaten bovenop. Meng de rest van de olie, knoflook Italiaanse kruiden en toe en bestrijk de groente hiermee.
  4. Bak de rijstlasagne 30 min. mooi goudbruin in de oven.

Bevat p.p.: 538 kcal – 27 g eiwit – 22 g vet – 51 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Zilvervliesrijst

Zilvervliesrijst

Zilvervliesrijst is het volkorenbrood onder de rijstsoorten. De rijstkorrels bevatten hun zilvervliesjes, die veel vezels bevatten én zorgen voor een verzadigd gevoel.

Bekijk product
Builtjes Zilvervliesrijst

Builtjes Zilvervliesrijst

Heb je vaak over, of kook je juist te weinig? Neem Lassie Builtjes: de vertrouwde Lassie Zilvervliesrijst, maar dan verpakt in een handig kookbuiltje.

Bekijk product

Ontdek onze recepten