Spaanse rijstsalade

Ingrediënten

  • 1 biologische citroen
  • 125 g chorizoworst
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes
  • 1 gele paprika, in kleine blokjes
  • 1 courgette, in kleine blokjes
  • 1 kleine aubergine, in blokjes
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 400 g gekookte Lassie Zilvervliesrijst (= 150 g ongekookte rijst)

Bereidingswijze

  1. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit. Verwijder het vel van de chorizo en snijd de worst in kleine blokjes. Verwarm de olijfolie en bak de chorizoblokjes in 4 minuten zachtjes knapperig. Zet apart.
  2. Schep de ui, paprika’s, courgette en aubergine door het bakvet. Bak de groenten in 4 - 6 minuten op matig hoog vuur net gaar. Schep de tijmblaadjes met de citroenrasp en 2 eetlepels citroensap erdoor en voeg wat zout en versgemalen zwarte peper toe.
  3. Doe de gekookte rijst over in een wijde schaal en schep de warme groente en de chorizoblokjes erdoor. Laat de salade 30 minuten afkoelen tot lauwwarm.

Tip: De rijstsalade als lunchgerecht? Serveer dan in diepe borden op een bedje van rucola.

Bevat p.p.: 325 kcal, 9 g eiwit, 14 g vet waarvan 4 g verzadigd, 39 g koolhydraten en 4 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Zilvervliesrijst

Zilvervliesrijst

Zilvervliesrijst is het volkorenbrood onder de rijstsoorten. De rijstkorrels bevatten hun zilvervliesjes, die veel vezels bevatten én zorgen voor een verzadigd gevoel.

Bekijk product
Builtjes Zilvervliesrijst

Builtjes Zilvervliesrijst

Heb je vaak over, of kook je juist te weinig? Neem Lassie Builtjes: de vertrouwde Lassie Zilvervliesrijst, maar dan verpakt in een handig kookbuiltje.

Bekijk product

Ontdek onze recepten