Roodbaars

Roodbaars met venkel en zilvervliesrijst

Personen:
4
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
545 kcal
Download recept

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 2 venkelknollen, in blokjes
  • 300 g Lassie Zilvervliesrijst
  • sap en rasp van 1 biologische citroen
  • 500 ml kippenbouillon of visbouillon
  • 4 roodbaarsfilets à ca. 125 g
  • 2 eetlepels verse munt, fijngehakt

Bereidingswijze

  1. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en fruit de sjalot en venkel 2 - 3 min.
  2. Schep de rijst en geraspte citroenschil erdoor en bak nog 1 min. Schenk de bouillon erbij en kook de zilvervliesrijst afgedekt in 12 - 15 min. zachtjes gaar.
  3. Wrijf intussen de roodbaarsfilets in met zout, versgemalen peper, citroensap en olijfolie en bak ze in een hete grillpan of koekenpan in 6 - 8 min. mooi bruin en net gaar. Keer de visfilets na 3 - 4 min. voorzichtig met een spatel.
  4. Maak de rijst los met een vork en meng driekwart van de munt erdoor. Schep de rijst op warme borden en leg de roodbaarsfilet ernaast. Strooi wat munt over de roodbaars. Lekker met een tomatensalade.

Tip: Dol op venkel? Fruit ½ eetlepel gedroogde venkelzaadjes mee met de sjalot en venkel.

Bevat p.p: : 545 kcal, 32 g eiwit, 19 g vet waarvan 3 g verzadigd, 57 g koolhydraten en 8 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Zilvervliesrijst

Zilvervliesrijst

Zilvervliesrijst is de volkoren variant van witte rijst. Het perfecte uitgangspunt voor een lekkere en voedzame maaltijd.

Bekijk product
Zilvervliesrijst Builtje

Zilvervliesrijst Builtje

Koken met zilvervliesrijst is een verantwoorde keuze dankzij de vezels in de zilvervlies. Eén builtje is genoeg voor één persoon, dus geen verspilling!

Bekijk product
Zilvervliesrijst voordeelpak

Zilvervliesrijst voordeelpak

Zilvervliesrijst is de volkoren variant van witte rijst. Het perfecte uitgangspunt voor een lekkere en voedzame maaltijd.

Bekijk product

Ontdek onze recepten