Ingrediënten

  • 1 pakje diepvriesdeeg voor hartige taart (10 plakjes)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 stengel bleekselderij, in kleine blokjes
  • 2 theelepels pikante paprikapoeder
  • 200 g gekookte Lassie Toverrijst of Zilvervliesrijst (= 75 g ongekookte rijst)
  • 2 plakjes ham, in dunne reepjes
  • 2 - 3 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
  • 1 ei, losgeklopt

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de plakjes deeg ontdooien. Verwarm de olijfolie en fruit de ui met de knoflook en bleekselderij in 3 - 4 min. zachtjes glazig. Schep de paprikapoeder en gekookte rijst erdoor en bak alles al omscheppend nog 1 - 2 min.
  2. Schep van het vuur af de reepjes ham en de peterselie erdoor en voeg naar smaak zout en versgemalen zwarte peper toe. Laat het rijstmengsel afkoelen tot lauwwarm.
  3. Schep op elk plakje deeg een flinke lepel van het rijstmengsel. Klap de deeglapjes dubbel tot driehoekjes, maak de randen vochtig en druk ze goed dicht met een vork. Bestrijk de bovenkant van de empanada’s met losgeklopt ei.
  4. Leg de empanada’s op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de empanada’s in 20 - 25 min. goudbruin en gaar. Serveer de empanada’s warm of lauwwarm

Tip: Empanada’s zijn ook koud lekker als lunchhapje.

Bevat per stuk: 190 kcal, 5 g eiwit, 7 g vet waarvan 1 g verzadigd, 27 g koolhydraten en 1 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Zilvervliesrijst

Zilvervliesrijst

Zilvervliesrijst is de volkoren variant onder de rijstsoorten. De zilvervlies om de rijstkorrels is namelijk een bron van vezels.

Bekijk product
Toverrijst

Toverrijst

Lassie Toverrijst is al ruim 60 jaar een begrip in de Nederlandse keuken. Terecht, want door de grote, droge korrel mislukt Toverrijst nooit. En dankzij de korte kooktijd blijft de smaak behouden.

Bekijk product
Builtjes Toverrijst

Builtjes Toverrijst

In Lassie Toverrijst Builtjes vind je de vertrouwde Toverrijst verpakt in handige kookbuiltjes. Eén builtje is genoeg voor één persoon, dus geen verspilling!

Bekijk product
Builtjes Zilvervliesrijst

Builtjes Zilvervliesrijst

Koken met zilvervliesrijst is een verantwoorde keuze dankzij de vezels in de zilvervlies. Eén builtje is genoeg voor één persoon, dus geen verspilling!

Bekijk product

Ontdek onze recepten