Bief Stroganoff met zilvervliesrijst

Ingrediënten

  • 3 builtjes Lassie Zilvervliesrijst
  • 350 g biefstuk, in reepjes
  • 3 theelepels paprikapoeder
  • 30 g boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 200 ml crème fraîche
  • 4 kleine augurken, in reepjes
  • 4 eetlepels verse peterselie, fijngesneden

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Bestrooi de biefstuk met paprikapoeder. Verhit 20 g boter en bak het vlees op hoog vuur 2 min. Neem het vlees uit de pan en houd apart. Verhit de rest van de boter en fruit de ui op middelhoog vuur 3 min. Voeg de champignons toe en bak 5 min. Draai het vuur laag en voeg de crème fraîche en 100 ml water toe. Roer goed om en voeg het vlees toe, de augurken en peterselie toe. Warm alle ingrediënten kort door en breng op smaak met peper en zout.
  3. Verdeel de rijst over de borden en serveer met de bief Stroganoff.

Tip: Lekker met geroerbakte spitskool.

Bevat p.p.:
730 kcal – 39 g eiwit – 35 g vet – 65 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Zilvervliesrijst

Zilvervliesrijst

Zilvervliesrijst is het volkorenbrood onder de rijstsoorten. De rijstkorrels bevatten hun zilvervliesjes, die veel vezels bevatten én zorgen voor een verzadigd gevoel.

Bekijk product
Builtjes Zilvervliesrijst

Builtjes Zilvervliesrijst

Heb je vaak over, of kook je juist te weinig? Neem Lassie Builtjes: de vertrouwde Lassie Zilvervliesrijst, maar dan verpakt in een handig kookbuiltje.

Bekijk product

Ontdek onze recepten