Groentecurry met quinoamix

Ingrediënten

  • 1 pak Lassie Zilvervliesrijst + Quinoa en Granen (275 g)
  • 4 eetlepels rijstolie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 3 cm verse gember, geschild en geraspt
  • 1 eetlepel Madras kerriepoeder
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • 250 g rode linzen
  • 200 g wortel, in plakken
  • 1 courgette, in plakken
  • 300 g broccoliroosjes
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 2 eetlepels verse koriander

Bereidingswijze

  1. Bereid de zilvervliesrijstmix volgens de aanwijzingen op het pak.
  2. Verwarm de rijstolie en fruit de knoflook en gember zachtjes aan. Roer de kerriepoeder met de kokos en linzen erdoor en bak alles al roerend 1 - 2 min.
  3. Schenk er 700 ml water bij en laat de curry 20 min. zachtjes koken tot de linzen uit elkaar vallen en het een dunne saus wordt. Schep de groenten erdoor en smoor de curry in 10 - 15 min. zachtjes gaar.
  4. Schep de curry in diepe borden en schep een bergje linzenmix in het midden. Bestrooi met koriander.

Tip: Lekker met een verse chutney van fijngesneden mango met gehakte koriander, verse rode peperreepjes en wat limoensap.

Bevat p.p: 605 kcal, 24 g eiwit, 15 g vet waarvan 4 g verzadigd, 83 g koolhydraten en 22 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Zilvervliesrijst + Quinoa én granen

Zilvervliesrijst + Quinoa én granen

Deze melange bevat zilvervliesrijst, gerst, quinoa en tarwe. Een flinke verzameling vezels dus die zorgt voor een volle, rijke smaak en lekkere bite.

Bekijk product

Ontdek onze recepten