Entrecote van de barbecue met frisse rijstsalade

Ingrediënten

  • 275 g Lassie Zilvervliesrijst + Quinoa en Granen
  • 100 ml olijfolie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel ras el hanout
  • sap en rasp van 1 biologische citroen
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
  • 2 eetlepels verse basilicum, fijngehakt
  • 4 tomaten
  • 1 gele paprika, in kleine blokjes
  • 2 dikke entrecotes (à 300 g)

Bereidingswijze

  1. Bereid de zilvervliesrijstmix volgens de aanwijzingen op het pak. Verwarm 5 eetlepels olijfolie met de knoflook en ras el hanout kort in een steelpan. Laat afkoelen.
  2. Klop 2 - 3 eetlepels citroensap en de verse kruiden door de kruidenolie en voeg wat zout toe. Verwijder de zaadjes uit de tomaten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  3. Schep de dressing samen met de tomaat en paprika door de warme zilvervliesrijstmix. Laat de salade afkoelen.
  4. Wrijf de entrecotes in met zout, versgemalen zwarte peper, citroensap en olijfolie en laat ze minstens 10 min. liggen. Rooster de entrecotes op de barbecue in 6 - 8 min. mooi bruin en van binnen rosé. Verpak de entrecotes in aluminiumfolie en laat ze 5 min. rusten. Snijd ze daarna in plakjes.
  5. Schep de rijstsalade op borden en leg de plakjes entrecote erop.

Tip: Gebruik in plaats van ras el hanout 1 volle theelepel gemalen komijn, 1 theelepel gemalen koriander, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel versgemalen zwarte peper en een ½ theelepel pikante paprikapoeder.

Bevat p.p: 745 kcal, 42 g eiwit, 40 g vet waarvan 10 g verzadigd, 50 g koolhydraten en 8 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Zilvervliesrijst + Quinoa én granen

Zilvervliesrijst + Quinoa én granen

Deze melange bevat zilvervliesrijst, gerst, quinoa en tarwe. Een flinke verzameling vezels dus die zorgt voor een volle, rijke smaak en lekkere bite.

Bekijk product

Ontdek onze recepten