Rijst-linzensalade met peultjes en hazelnoten

Rijst-linzensalade

Rijst-linzensalade met peultjes en hazelnoten

Personen:
4
Bereidingstijd:
35 minuten
Voedingswaarde:
620 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 1 pak Lassie Zilvervliesrijst + Linzen (275 g)
  • 6 wortelen
  • 100 g peultjes
  • 3 - 4 eetlepels witte wijnazijn
  • 5 - 6 eetlepels rijstolie of olijfolie
  • 1 volle theelepel fijne mosterd
  • 50 g hazelnoten
  • 150 g jong belegen kaas (stukje)
  • 6 radijsjes, in dunne plakjes
  • 1 kleine (gele) komkommer
  • 6 bladeren ijsbergsla

Bereidingswijze

  1. Kook de Zilvervliesrijst + Linzen volgens de aanwijzingen op het pak gaar en laat nog 5 min. afgedekt nagaren.
  2. Halveer de peultjes en kook ze in ruim kokend water en zout in 3 - 4 min. beetgaar. Spoel ze in een vergiet onder koud stromend water af.
  3. Klop een dressing van wijnazijn, olie, mosterd en wat zout en versgemalen peper. Schep de rijstmix met peultjes erdoor. Laat afkoelen.
  4. Hak de hazelnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan lichtbruin. Laat afkoelen. Snijd de kaas in kleine blokjes. Schep de radijsjes met de helft van de hazelnoten en kaas door de rijstmixsalade.
  5. Schaaf de komkommer met de dunschiller in lange linten. Snijd de slabladeren in brede repen.
  6. Verdeel de repen sla en komkommerlinten over 4 borden en schep de rijstmixsalade in het midden. Strooi de resterende kaas en hazelnoten erover.

Tip: Maak dit gerecht nog kleuriger en vervang de komkommer door linten van paarse of gele wortels.


Bevat p.p:
620 kcal, 21 g eiwit, 34 g vet waarvan 11 g verzadigd, 51 g koolhydraten en 13 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Zilvervliesrijst + Linzen

Zilvervliesrijst + Linzen

Linzen zijn een bron van eiwitten en samen met zilvervliesrijst de perfecte combinatie voor een gezonde maaltijd. Een ideale vleesvervanger dus!

Bekijk product

Ontdek onze recepten