Pompoencurry met rijst-linzenmix

Pompoencurry

Pompoencurry met rijst-linzenmix

Personen:
4
Bereidingstijd:
30 minuten
Voedingswaarde:
575 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 500 g flespompoen
  • 3 eetlepels rijstolie of olijfolie
  • 1 grote ui, grof gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1½ eetlepel kerriepoeder
  • 275 g Lassie Zilvervliesrijst + Linzen
  • 4 tomaten, in stukjes, of 1 blik tomaatstukjes
  • 200 ml kokosmelk
  • 100 g cashewnoten
  • 2 eetlepels verse koriander of verse peterselie

Bereidingswijze

  1. Verwijder de pitten uit de pompoen en snijd het vruchtvlees met schil in grove stukken. Verwarm de olie en fruit de ui en knoflook met de kerriepoeder. Bak de pompoenblokjes al omscheppend 2 min. mee.
  2. Kook de Zilvervliesrijst + Linzen volgens de aanwijzingen op het pak en laat nog 5 min. afgedekt nagaren.
  3. Schep de tomaatstukjes door het pompoenmengsel en bak nog 2 min. Bestrooi met zout en peper en schenk de kokosmelk en 100 ml water erbij. Laat de curry nog 10 min. zachtjes pruttelen.
  4. Schep de rijstmix in diepe borden en schep de pompoencurry ernaast. Bestrooi met cashewnoten en koriander.


Tip: Dit is een leuke curry om mee te variëren. Vervang de pompoen bijvoorbeeld geheel of gedeeltelijk door bloemkoolroosjes, broccoliroosjes of blokjes zoete aardappel.


Bevat p.p: 575 kcal, 16 g eiwit, 30 g vet waarvan 12 g verzadigd, 55 g koolhydraten en 12 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Zilvervliesrijst + Linzen

Zilvervliesrijst + Linzen

Linzen zijn een bron van eiwitten en samen met zilvervliesrijst de perfecte combinatie voor een gezonde maaltijd. Een ideale vleesvervanger dus!

Bekijk product

Ontdek onze recepten